Menu

Historie

Historie om fodboldafdelingen fra 1900-2010

Reglerne for fodboldspillet, som vi kender det i dag, blev først fastlagt, efter at englændernes Football Association var blevet stiftet i 1863, efterfulgt af tilsvarende forbund i Skotland, Irland og Wales.


Her i Nyborg må vi antage at fodbold blev spillet første gang i 1898 ved at den ”Fri idræt” som var blevet indført. I sommeren 1899 blev der afholdt en stor gymnastik- og idrætsfest på Eksercerpladsen. Disse idrætsfester bevirkede så stor interesse for friluftsport, at der i Nyborg startedes en ny forening ”Fodsportsklubben” – fodsport var datidens betegnelse for fodbold.
Nyborg Gymnastikforening og ”Fodsportsklubben” arbejdede så godt sammen at den 13. august 1900 antog de navnet ”Nyborg Gymnastik- & Idrætsforening”

Den første fodboldkamp med gymnastiksko
I sommeren 1901
arrangeredes en fodboldkamp mod et ”Veteranhold” fra København på eksercerpladsen. Det var første gang, der blev spillet fodbold af et udenbys hold i Nyborg, og det blev et mægtigt nederlag for Nyborg, der tabte med 1-29 på eksercerpladsen.
Man havde hidtil spillet i gymnastiksko, men nu viste veteranerne os, at det var helt galt, og i den følgende uge gik det hårdt ud over de gamle støvler derhjemme, de blev nu forsynet med knaster og ekstra næser – fodboldstøvler lå langt uden for budgettets rammer.

1904 I sommerens løb spilles fodboldkampe mod Faaborg, Ringe og ”Frem” fra Odense.

1906 udsætter Svendborg, Rudkøbing og Nyborg i fælleskab en vandrepokal ”sauceskålen” som skal vindes 3 gange til ejendom. Nyborg vinder pokalen til ejendom i 1908.

1907 fremkom de første klager over de vanskelige træningsforhold på eksercerpladsen, der ikke var velegnede til boldspil og atletik, og dette tog modet fra idrætsmændene.
Der fandtes ikke et omklædningsrum på eksercerpladsen. Når der var stævner, fik idrætsmændene lov til at klæde om i døveskolens kælder, men til hverdag foregik omklædningen ude på selve pladsen.

1908 bliver foreningen den 21. juli indmeldt i ”Fyns Boldspil Union.”

1909 Efter den Fri Idræt er indført, er interessen for fodbold dalende.

1911 i maj oprettes en drengeafdeling for fodbold.

1913 spilles en fodboldkamp den 15. juni mod elever fra 3 svenske skoleskibe. Kampen overværes af ca. 1000 tilskuere. Nyborg vinder 5-1
I fodboldturneringen bliver Nyborg nr. 3 efter B1909 og Svendborg.

I 1916 opnåede man byrådets støtte til opførelsen af omklædningshuset på eksercerpladsen.
Huset som vi så godt kender ligger stadig på eksercerpladsen og bliver brugt af kommunen i dag.
2016 har omklædningshytten 100 år jubilæum.
Forårsturneringen i fodbold resulterede i efter kredskampe og oprykningskampe at vi rykker op i A-rækken.

I foråret 1918 blev der fra fodboldspillernes side gjort forsøg på at få dannet en fodboldklub, idet man mente at atletikken hæmmede fodboldspillet. En forhandling resulterede i at der oprettede en særlig boldafdeling med egen bestyrelse indenfor foreningen.

1924 I sommeren engageres den berømte Sofus ”Krølben” Nielsen til at træne fodboldspillerne i 8 dage.
Sofus ”Krølben” scorede 10 mål i oktober 1908, da det danske landshold spillede semifinale mod Frankrig ved OL. Danmark vandt 17-1.

Indvielsen af Idrætsparken skete søndag den 11. juli 1926.
Det viste sig at være et godt valg at lægge Parken ved vandet på Øen, således at der intet øjeblik var stegende hede som et stadions kulstøvsorte løbebaner ellers så let fører med sig.
Udmarchen fandt sted fra Torvet kl. ca. 11 og her var der forsamlet henved tusinde mennesker, som sluttede op i processionen. Da optoget med sine deltagere og de ca. 1000 personer, der deltog i følget, programmæssigt kl. 14.00 var draget ind på stadionet, var der ca. 3000 tilskuere forsamlet om den grønne plæne - et smukt og imponerende skue.

Fodboldkampen mellem NG&IF og Nykøbing Falster 1901 blev en glædelig start for Nyborgs fodboldspillere på den nye bane. De leverede det tekniske overlegne og kampvante Provinsmesterskabshold en fortrinlig kamp, rig på mange spændene episoder.
Nykøbing Falster er nået frem til sin førerposition i rækken, og at det lå uden for mulighedernes grænse at de kunne besejres. Støt og sikkert spillede de uden et eneste øjeblik at lade sig påvirke af spilles luner, som da Nyborg i første halvleg førte en overgang med 3-1. Kampen resulterede i en sejr til Nykøbing Falster på 9-5 Da Idrætsparken er en selvegnede institution skulle der skriftlig søges om benyttelse af Idrætsparken til alle former for idrætsstævner, fodboldkampe og andre aktiviteter.

1927 Johs. Nielsen ”Ægbakkeren” debuterede på førsteholdet og fortæller: ”Vi havde ingen træner.
Vores anfører ”Charlie” ledede træningen. Opsynsmanden bestemte hvor vi måtte træne. Vi fik ikke lov til at spille på de faste mål til træningen. Vi måtte klare os med to træpinde med en snor over.

1933 drøftes nyt klubhus og nye træningsbaner
Et stort savn i idrætsparken var det manglende klubhus til erstatning for det lille røde træhus, der lå ved tennisbanerne ud mod Østerøvej. Forholdene på daværende tidspunkt, når man skulle klæde om var
2 gamle skure i et hjørne ud mod Østerøvej, et til tennisspillerne og et til fodboldspillerne og atletikfolkene.
Skulle man i bad efter en fodbold- eller atletikkamp foregik det mange gange i Storebælt. Der var godt nok en vandhane udenfor træhuset, men forestil jer to fodboldhold om en kold vandhane.

Indvielsen af klubhuset i Idrætsparken søndag 9. august 1936
Det gule klubhus, hvis ejendommelig arkitektur i og for sig falder bedre ind i rammen end man havde turde vente. Husets mindre heldige bagside ud mod Aaledhuset er heldigvis nogenlunde camoufleret af rækværket.
Selvom der har været fremført en del kritik af de overdækkede tilskuerpladser, har man fået et overordentlig praktisk indrettet klubhus og 50 overdækkede siddepladser, fra hvilke der er god udsigt over fodboldbanen.
Huset er indrettet således at i nederste etage er der brusebad for herrer, redskabsrum for Idrætsparken, rum til Idrætsparkens bænke og endvidere herre- og dametoilet for publikum.
På første sal er der 1 omklædningsrum for damer og 3 omklædningsrum for herrer, til hvilke sidste, der er adgang fra såvel brusebadet som fra en betonstøbt balkon på nord- og sydsiderne af huset, hvilke balkoner tillige danner adgang til den overdækkede tribune.
Til damernes omklædningsrum er der kun adgang fra balkonen, idet der her er indrettet baderum i selve omklædningsrummet.

1937 slutter mesterrækkeholdet som nr. 2 i forårsturneringen. Samme år spilles en fodboldkamp mod engelske marinere.

1940-1949 Under og efter besættelsen
Den 9. april 1940
om morgenen blev Danmark besat af Tyskland og hvor vanskelighederne, der før syntes store og uovervindelige, var for intet at regne mod de besværligheder, der nu pludselig meldte sig for Idrætsparken.
Man fremhævede nødvendigheden af omlægningen af Idrætsparkens fodboldbane, der nu må siges at være udtjent – en sådan omlægning vil strække sig over 3 år.
Arbejdet med omlægningen af Idrætsparkens fodboldbane havde man ventet var færdig i 1943, men det skulle gå anderledes, da det ny såede græs tilsyneladende var sået med en radsåmaskine.
Der kunne ikke anskaffes fodboldnet, dels fordi de er meget kostbare og måske slet ikke kunne fremskaffes og dels fordi mange klubber spillede uden net.

1945 Indvielsen af idrætsparkens nye kampbane i august måned 1945 blev overværet af henved 500 tilskuere. Kampen mellem B1913s divisionshold og NG&IFs seriehold blev en af de fornøjeligste og bedste kampe. Nyborg gav B1913 kamp fra starten og det første mål på den nye kampbane blev scoret ved et pragtmål af Sv. Holst og få minutter senere gjorde Børge Jepsen ham kunststykket efter. Kampen endte med en sejr til B1913 på 4-2.

1946 Der var ikke ros til serieholdets præstation. Holdet undgik nedrykning fra fynsserien i foråret.
Hvis spillerne havde deltaget i vintertræningen var resultatet blevet anderledes, idet konditionen og sammenspillet kneb gevaldigt. A-holdet blev kredsvinder og rykker op i mellemrækken.
Stærke kræfter arbejde på at få et old-boys hold stablet på benene.
Et opråb til bestyrelsen, at det må være på tide, at man får en træner til seniorholden. Man får nu engang ikke nye impulser ved at løbe rundt og ”tjatte” til 2 mål på landsbymaner og så ryger man ikke i omklædningsrummet.

1947 Efter serieholdet topplacering i efteråret 1946 snakkes der om oprykning til 3. division, men først skal fynsserien vindes og kvalifikationskampene. Drømmen glippede for serieholdet efter forårets kampe.
2 juniorer, Poul Nielsen og Kaj Skov, på FBU’s fynshold, hvor landsdelsstævnet afholdes på Bornholm.
Ynglingene, juniorer og drengene blev kredsvinder. Første drengehold blev fynsmestre i juni efter sejr over Middelfart på 6-3.
Aldrig før har klubben deltaget med så mange hold i turneringen 47-48. 3 senior-, 1 ynglinge-, 1 junior- og 3 drengehold er tilmeldt.

Afsløringen af statuen onsdag den 18. august 1948
Afsløringen af Ny Carlsberg fondets statue fandt sted som indledning til NG&IFs årlige ”Munter sportsfest”.
I fire år har vi glædet os til denne afsløring, men der har været mange vanskeligheder, og først nu er de overvundet.
”Den tungsindige Atlet” kalder kunstneren oprindelig sit værk, men det var et dæknavn.
I sin statue havde professor John. C. Berg ville symbolisere ”Danmark under besættelsen”.
Den unge atlet, der føler sig lænkebundet. Vi vil også have dette i tankerne, men vil også lade den skønne atletstatue symbolisere fremtiden.

Under ledelse af træner Svend Mortensen er tilslutningen til træningen i foråret stor. Der har hver gang været mellem 30 – 40 spillere.
To af foreningens største talenter, Niels Bjørn Andersen og Aage Hansen har indmeldt sig i Køge Boldklub.
Serieholdet på sommertur til Bornholm i en uge, hvor der blev spillet 3 kampe.
Den store skuffelse det år var at serieholdet rykkede ned.
Den danske Rigsdag vedtog i foråret at indføre tipstjenesten til at hjælpe idrætten med penge.

1949 Det forlød at Anton Hansen, Frem, Odense, skulle være ny fodboldtræner i et år.
Som en af de første fynske fodboldklubber indledte vintertræningen allerede søndag den 9. januar.
Der er kommet vældig gang i ungdomsafdelingen, hvor juniorer og drenge møder op i stort tal.
1. holdet spiller sig op i fynsserien ved at slå Middelfart med 6-3 efter omkamp, og samtidig sikrer holdet os fynsmesterskabet i mellemrækken og pokalen til ejendom.

1950 Træneren Anton ”Binus” Hansen er ansat til at få vores spillere i den bedste form. Spillerne har svigtet træningen.
A-holdet vinder deres række. B-holdet bliver nr. 2 og serieholdet får en 3. plads efter foråret.
Der diskuteres i afdelingen om et spilleudvalg ikke er påkrævet

1951 Seniortræningen bliver ledet af klubben egen 42 årige Johannes ”Ægpakker” Nielsen
Afdelingen for 4 spillere på FBU’s udvalgte ynglingehold: Finn Jørgensen, Jørn Larsen, Torkel Hansen og Anton Johansen.
Pokalsensation i idrætsparken. B1909’s 1. divisionshold bliver slået 5-2
Ungdomsafdelingen søger holdledere til at tage sig af drengene, når der skal spilles kampe.
Onsdag den 11. juli fejrede idrætsparken 25 års jubilæum.
Nyborg vinder A-rækken suverænt. Drenge 1 og Puslinge vinder også deres rækker.
Entréen til 1. holdets kampe var forhøjet fra 1 kr. til 1,50 kr. grundet udgifter til bolde og rejser.

1952 ”Drunserne” eller B-holdet sætter stadion- og klubrekord. Ryslinge taber i parken med 25-0.
Selvfølgelig bliver ”Drunserne” også fynsmestre.
Seriekampen mod Middelfart i parken sætter publikumsrekord for turneringskampe med 1.274.
Et problem for drengene var at mange af deres forældre ikke havde råd til et par fodboldstøvler, der kostede 45-50 kr. Derfor var opråbet blandt unge og ældre spillere om de ikke have nogle gamle ”sutter” liggende som drenge kunne købe.
Fynsserieholdet redder sig fra nedrykning i de sidste turneringskampe i foråret.
Samme hold ligger i toppen af fynsserien i efteråret og stiler mod 3. division.
Aage Juul Jørgens, KFUM, Odense, skal træne seniorerne i år og sætter sig hurtigt i respekt.

Nyborg i 3. division for første gang
1953
Fodboldspillerne banker Svendborg 4-1 og bliver Fyns repræsentant i kvalifikationsturneringen til
3. division. Det bliver Lyngby og Nyborg, der når det store mål 3. division, efter en hård og spændende kvalifikationsturnering mod Silkeborg, B1921, Viking, Viborg og Mariendal.
Kampen mod Lyngby i parken satte ny tilskuerrekord med 2.453.
3.divisionsholdet debutere i efteråret ude mod B1901 og får 1-1.

Men på næstsidste spilledag, hvor NG&IF havde fridag, magede det sig således, at holdet blot skulle opnå uafgjort på Bornholm. Denne kamp vil til evig tider stå prentet i NG&IFs fodboldhistorie som en af de mest spændende og dramatiske kampe vi har spillet.
Men lykken var med os, og vi spillede uafgjort med ”Viking”, og dermed var springet til danmarksturneringen gjort. Om det var fordi nogle drenge havde været ude og samle firkløver, som spillerne skulle have i deres støvler, var årsagen til oprykningen må stå hen i det uvisse.
Hele holdet blev modtaget af et stort menneskeskare ved hjemkomsten i færgehavnen.

I anledning af at NG&IFs fodboldhold, de bedste, er rykket op i 3. division var et udvalg i NG&IF enige om, at der hurtigst må gøres noget i parken. Følgende beslutninger blev taget:
Installation af varmt vand i klubhuset - der installeres 2 gasbadeovne
Opvarmning af omklædningsrum forsøges med elektriske radiatorer som lånes af værftet.
Terrasse på langsiden ved Østerøvej anlægges på 4 trin.
Terrassen var nødvendig, da tilskuerantallet nærmede sig de 1000, var forholdene ikke gode for alle. Gennembrydning af muren under tribunen til en spillerudgang, der skulle havde været lavet for længe siden. Rummet under tribunen istandsættes til omklædningsrum

1954

1955 Man drøftede udvidelsen af klubhuset i juli 1955. Der blev talt om udvidelse med 14 meter til hver side, 8 omklædningsrum, boldrum og toiletter og enkelte rum nedenunder. 1. sal mødeværelse og køkken. Bolig til opsynsmanden. Tribunen skulle udvides i den fulde længde.
Fra efteråret måtte man undvære 3. divisionskampene i parken, da nedrykning fra 3. division var blevet en kendsgerning. Det kunne tydeligt mærkes på afgifterne til idrætsparken.
Ejvind Sørensen, B1909 afløser Aage Juul som træner for de bedste seniorer. Ejvind har i en årrække spillet på B1909s førstehold.

1959 Fodboldspillerne deltager igen i kvalifikationsturneringen til 3. division uden succes.

1960 Formand Karl Ellegaard kom med den tanke at fodboldafdelingen bygger sit eget klubhus
De nye træningsbaner er taget i brug på arealet ved motorvejen og det viste sig at være nogle fortræffelige baner. En ny håndboldbane og en fodboldbane.

1962 1.496 tilskuere ser Nyborg vinde over Svendborg i idrætsparken med 3-1 i 4. division i kraft af
Ib Eriksens 3 mål.
Juniormester vinder deres række og bliver fynsmestre efter sejr over Ringe på 4-0.
Endelig den 17. september påbegyndtes arbejdet på det nye klubhus. Der skulle fjernes træer og affaldskummer, således at grunden kunne mærkes af. Fra første dag arbejdes uden stop med en ihærdighed over al forventning, således at man kunne holde rejsegilde den 15. december knap 3 måneder efter arbejdets påbegyndelse, hvilket vel nok kan siges at være rekord, når man også tager i betragtning at vand- og el-ledninger blev udført af medlemmerne.
Førsteholdet rykker ned i fynsserien fra 4. division.

1963 N-Posten arrangerer i august storkamp i parken mellem Nyborgs ”guldhold” fra 1953 og førsteholdet. De unge vinder i overværelse af 1200 tilskuere 1-0.
Ynglingemester på en uges drømmetur til Norge med besøg hos Strømgodsets Idrætsforening i Drammen
Rent sportsligt måtte 1. holdet i fodbold ned i Fynsserien. Man håbede med den nye træner Henry Mortensen, at man snart kunne vende tilbage til 4. division.


1964 Det var en stor dag for Nyborg Idrætspark lørdag den 4. april 1964, da man kunne indvie det nye klubhus. Efter 22.000 timers slidsomt arbejde igennem det sidste halvanden år er det nye klubhus endelig klar til brug. Uofficielt har idrætsungdommen allerede taget herlighederne i brug. Det er et stykke arbejde idrætsfolkene kan være bekendt. Klubhuset er næsten udelukkende opført af frivillig arbejdskraft, og resultatet står mål med den store indsats 17. september 1962 hvor man begyndte at pille det gamle, utidssvarende klubhus ned. 40-50 mennesker lagde ud med en vældig energi. Nu skulle der ske noget.
Den 80-årige fhv. frisørmester William Petersen – en af idrættens pionerer i Nyborg og æresmedlem af Dansk Idræts Forbund – var blandt de første gratulanter, da det nye klubhus blev indviet. Skønt dårligt gående tog ”løbebarberen”, som William Petersen førhen kaldtes turen til idrætsparken for at gratulerer og kunne frydede sig over de forhold, der nu blev budt ungdommen. De var jo noget anderledes, end da han startede i 1891 med at løbe.

Arnold ”Noller” Petersen bliver træner for vores bedste fodboldspillere.
Jørgen Steen Nielsen udtages til ynglingelandsholdet mod Sverige.
Jan Witzel Jacobsen udtages som ”reserve” til juniorlandsholdet mod Sverige i København.

1965 Folmer Hansen bliver formand for afdelingen efter Niels Nielsen, der forlader byen.

Nyborg igen i 3.divison for anden gang
1966
Førsteholdet i fodbold deltager i nyskabelsen – danmarksserien
Forårsturneringen i danmarksserien slutter og Nyborg ligger nr. 2 med samme antal point som Åbenrå. B1909 er 3 point foran og kan ikke rykke op.
Efter en nervegyser i efteråret på Esbjerg stadion vinder fodboldspillerne 1-0 over Esbjerg KFUM og sikrer sig oprykning igen til 3. division vest. Målscore blev Benny Johansen. Træner var Aage Hansen.
Juniormester bliver fynsk pokalvinder med 3-0 over B1913 i finalen på Odense stadion.
Talentturneringen finder sted uden Nyborgs deltagelse selvom holdet var med i 1965.

1967 Preben Wagner Jensen og Finn Wagner Rasmussen udtages til FBU’S udvalgte juniorhold
Afdelingen får 4 mand på Fyns udvalgte ynglingehold: Henrik Jensen, Svend Erik Christensen, Ole hem og Erik Biller.
Serie 2 holdet vinder deres række og bliver fynsmestre og avancerer til serie 1.
Træner for 1. og 2. holdet Hans Oluf Hansen.

1968 Fodboldspillerne i 3. division starter mindre godt. Efter 6 kampe 5 point under den nye træner Olaf Poulsen. Senere på året fyrede afdelingen Olaf og ansatte Aage Hansen til at redde holdet fra nedrykning.
3.divisionholdet reddede livet i den sidste kamp med en sejr på 1-0 ude over Fuglebakken.
Sidst på året kommer holdet i overhængende nedrykningsfare men redder sig.
Drengemester bliver fynsmestre

1969 Landspokalkampen med Fremad Amager – tophold i 3. division øst – vindes af Nyborg med 2-1.
Nyborg vinder over Svendborg med 3-2 i overværelse af 1265 tilskuere.
I arvefjende-opgøret mod Svendborg spiller Arne ”Fister” Hansen sin kamp nr. 200.

1970 Aage Juul, der førte Nyborg op i 3. division i 1953, er ansat som træner for 1. og 2. holdet.
Et lysanlæg i idrætsparken kom på tale i sensommeren 1970. Fodboldafdelingen havde ønsket et lysanlæg i idrætsparken. Hvorfor lysanlæggets behov: Det viste udviklingen at et overvældende antal turneringskampe allerede på daværende tidspunkt afvikles som hverdag-aftenkampe, idet kampe på lørdag og søndagseftermiddage havde så ringe publikum, at klubbernes økonomi forringes katastrofalt.
Tilskuerantallet i Nyborg Idrætspark bekræftede til fulde denne udvikling og man måtte efter at skolernes lørdagslukning nu er blevet permanent, forvente et yderligere dalende tilskuerantal.
Aage Carlslund blev ny formand for afdelingen og Alex Petersen ny ungdomsformand.
På et spillermøde forlod Aage Juul mødet i fornærmelse over kritik. Ole Konradsen tog over midlertidig.
Afdelingen var hurtigt til at ansætte træner Hans Oluf Hansen til at tage sig af træner for 1. og 2. holdet.

1971 Det hele ender med at lysanlægget bliver stillet i bero den 22. marts. Det skal ses ud fra at Nyborg Kommune har en anstrengt økonomi, og er nødsaget til at prioriterer de store opgaver for sporten og ungdommen, der trænger sig på.
Fodboldtrænere for 1. holdet Hans Oluf Hansen og Gert Munch for 3. og 4. holdet
Fodbolddamerne klarede sig rigtigt godt under ledelse af Leif Hein og Ingolf Hedegaard Nielsen.

1972 bliver Richard og Grete Dinesen ny inspektørpar.
Et stort ønske dette år var anlæggelse af en ny træningsbane.
Ynglingemester på en uges Norge-tur til Strømgodsets Idrætsforening i Drammen
Ynglingemester bliver fynsmestre og taber semifinalen om det danske mesterskab for ynglinge til AGF med 5-1 i overværelse af ca. 500 tilskuere.
En sjælenhed at vort 3. divisionshold kunne spille et helt efterår uden at være i nedrykningsfare.
Aage Hansen afløser Hans Oluf Hansen som træner for 1. og 2. holdet i 1973

Klubhusudvidelsen
Byggeudvalg bliver nedsat i januar 1973 med henblik på en udvidelse af klubhuset.
På et møde den 2. juli blev projektet til udvidelsen færdig drøftet og løsningen blev med visse ændringer vinkelbygningen.
Endelig kom man i gang med klubhusudvidelsen i 1975
Klubhusbyggeriet kom i gang sidst i januar måned og man regnede med at være færdig ca.1. september
Klubhusindvielsen blev fastsat til lørdag den 22. november 1975 med reception fra kl. 10.00 til 12.00 for inviterede samt åbent hus om eftermiddagen.

1973 Afdelingens PR-udvalg får otte kendte nyborgensere med på en vinterspøg som går ud på at samle penge ind til afdelingen

1974 Efter 8 år i 3. division måtte vores førstehold desværre rykke ned i Danmarksserien

1976 Nyborg Idrætspark havde den 11. juli bestået i 50 år. Det lykkedes ikke at få stablet et jubilæumsarrangement på banen.
FBU henlagde i anledning af jubilæet en aftenkamp til Nyborg mod Sct. Pauli fra Hamburg i juli måned med Søren Skov på holdet, der kom over 1.000 tilskuere.

1979 Det så længe ud til en ny oprykning for vores danmarksseriehold til 3. division. Holdet missede nogle vigtige point i de sidste afgørende kampe og blev nr. 3

1980 Danmarksserieholdet undgår nedrykning til Fynsserien troede man efter sejr over Vejles divisionsreserver. Rødby havde desværre nedlagt protest over Næstveds divisionsreserver for uberettiget brug af kontraktspillere.
Protesten blev taget til følge og Nyborg måtte ned i Fynsserien og Rødby klarede frisag
Idrætsparken, NG&IF, Tennisklubben og Nyborg Firma Sport var gået sammen om at få bygget en idrætshal i parken og derfor blev der nedsat et haludvalg i april 1980.

1981 Reihdar Hansen blev ansat som spillende træner for 1. og 2. holdet.
Fodboldafdelingens forældreforening blev en realitet.
Der var kamp om en ny idrætshal mellem Nyborg og Vindinge. Nyborg vandt den kommunale afstemning.
Pigefodbold blev startet med ca. 17 spillere til træning under ledelse af Vivian Larsen og Lone Bekker.
Efter nedrykningen fra danmarksserien til fynsserien klarede holdet sin overlevelse i de to sidste kampe.

1982 Arne ”Fister” Hansen blev den nye træner for 1. og 2. holdet og John Henning for øvrige seniorer.
Reception og indvielsen af Idrætsparkhallen foregik på denne måde at der var reception kl. 10-12 lørdag den 29. august 1982 og åbent hus samme dag kl. 14-16.
Træningskampe er afviklet på udebaner, på ”sandørknen” overfor Idrætsparken og på Borgeskovskolen
Den var gal igen med træningsbanerne i fodbold. På grund af kong vinter var baner ødelagt.
Førsteholdet har måtte spille alle sine træningskampe på udebane.
Drengemester blev en suveræn fynsmester, hvor man kun mistede ét point i hele sæsonen.
Et internationalt ynglingestævne og EM slutrunde for ynglinge (DBU).
Så skete det… at Nyborgs førstehold fra næste sæson skal spille i serie 1. Man skal mange år tilbage for at opleve en tilsvarende situation.

1983 Det blev Erik Kirk, der skal træne 1. og 2. holdet, og John Henning, som fortsætter med øvrige seniorer. Ynglingene skal trænes af Allan Nilsen, John Schmidt og Jørn Jacobsen.
FBU fik ny formand og han hedder Ernst Christensen Ernst har gjort et kæmpe arbejde i NG&IF.
Ynglingemester scorede 3000 kr. fra Albani for en 1. plads i foråret og som det meste scorende hold.
Ynglingene deltager i Kassel og Mariestad, Nyborgs venskabsby, der fylder 400 år.

1984 Afdelingen har stor succes med fodboldleg i Skovparkren. En aktivitet der startede i 1983 og
fortsætter i år.
En usædvanlig rejseaktivitet for ungdomshold, måske den største nogensinde.
NG&IF fyldte 90 år den 20. november med en reception i Idrætsparkens klubhus.

1985 Kong vinter var igen hård ved træningsbanerne, så de fleste træningskampe måtte spilles på udebane.
Sponsorstøtte til ungdomsholdene fra Nyborg Plast, som støtter med 15.000 kr. i perioden 1986-87-88.
Fodbolddamerne er i serie 2 for anden gang siden 1971, da 40 damer troppede op under ledelse af Leif Hein. Manden bag damernes oprykning er træner Torben Sørensen.
Samtidig blev damerne også fynsmestre
NG&IF’s Venners vandrende 1000 kr. seddel, hvor 5 kendte erhvervsfolk fra Nyborg fik samlet ca. 60.000 kr. sammen til ungdommen.
Så lykkedes det for førsteholdet at rykke i fynsserien, men det holdt hårdt. Nyborg måtte ud i 2 kampe mod Chang, Odense. Den første kamp på udebane tabte Nyborg med 1-0, så Chang var i fynsserien i en uge.
På hjemmebane afgjorde Nyborg spørgsmålet om, hvem der skulle i fynsserien med en sejr på 3-0.
En perfekt kamp og afsked med træner Erik Kirk.

1986 John Fraser og John Schmidt bliver de nye trænere i afdelingen.
Fynsserieholdet taber i anden runde af DBU’s pokalturnering til Dragør på udebane med 4-3 efter omkamp.
Fynsserieholdets sig mod nedrykning. I den sidste kamp mod KFUM’s reservehold vandt holdet med 7-1.
2-holdet reddede også skindet mod nedrykning.
Ynglingenes tur til Kassel måtte aflyses på grund af atomulykken i Sovjetunionen.

1987 Fodbolddamerne får et nyt træningsprogram i Form & Figur, svømmehallen og på banerne under træner Dani Therkildsen:
Det så ikke godt ud med fynsserieholdets præstationer i foråret. Afdelingen fyrer John Fraser som træner og den tidligere ungdomstræner Poul Erik Clausen tager over. Holdet klare endnu en gang frisag i den sidste kamp i Glamsbjerg
Drenge- og juniorer deltager i Holland Cup i Amsterdam.
Det blev til flotte resultater i ungdomsafdelingen: 5 førstepladser og 3 fynsmesterskaber. Flemming Iversens juniorer blev officielle fynsmestre.

1988 Flemming Mikkelsen, Svendborg, bliver ny træner for 1. og 2. holdet. Ny dametræner bliver Jørgen Madsen fra Aunslev.
Drengemester vandt deres række og skal til DM i Silkeborg og til Holland. Damejunior deltog i Skanvirring Cup i Skanderborg.
Albani uddelte 3000 kr. til fynsserieholdet og 3000 kr. til ynglingene får deres førsteplads efter forårsturneringen.
OKS havde brugt en ulovlig spiller i tre af efterårets kampe bl.a. mod Nyborg. En protestsag mod OKS faldt ud til Nyborgs fordel, der rykker op i Danmarksserien, mens Næsby skal spille oprykningskampe

1989 Fynsserieholdet modtager 10.000 kr. og ynglingene modtager 3000 kr. for deres førsteplads i rækken.
Ernst Mortensens bliver ny ungdomsformand efter Finn Johanson.
FBU indføre som et forsøg, hvor en vunden kamp belønnes med 3 point og en uafgjort 1 point.
I maj måned skulle Idrætsparken huse EM i fodbold for 16-årige, et stort arrangement hvor 4 nationer skulle bo i Nyborg. (Bulgarien, Grækenland, Holland og Spanien).
Stort internationalt ynglingestævne med deltagelse fra Sverige, Norge, England og Tyskland
Koncertudvalget starter den første koncert i Idrætsparken med bl.a. Ray Dee Ohh.
John ”Krølle” Nielsen bliver ny træner for 1. og 2. holdet næste år efter Flemming Mikkelsen.
John Schmidt fortsætter som træner for øvrige seniorer

1990 Damernes træner, der spiller i serie 1, hedder i år Poul Erik Clausen.
John Sørensen bliver ny formand for afdelingen.
Indvielsen af tennishallen skete den 10. november kl. 13-15.
OB-Sundeland arrangementet i fodbold i Idrætsparken havde været meget vellykket og havde givet parken ca. 30.000 kr. i overskud på entreen, hvoraf fodboldafdelingen havde tjent de 5000 kr.
Desværre skal klubbens danmarsseriehold spille i fynsserien fra næste sæson. Mange skader har været medvirkende til det dårlige resultat.
Ny træner for 1. holdet i 1991 bliver Jørgen Larsen og Ole Due Andersen bliver træner for 2. holdet.
John Schmidt tager sig af 3., 4. og 5. holdene som får nye træningsdage, mandag og onsdag.

1991 Fodboldafdelingen har besluttet at forny sig ved at indføre American football på programmet, men aktiviteten får en kort levetid.
Ny dametræner blev Jørgen Nielsen fra Aunslev.
Ny ungdomsformand blev skolelærer Steen Thorsen som afløser for Ernst Mortensen.
Ynglingene vinder finalen i Kasselstævnet i pinsen.
Kemien mellem spillere og træner Jørgen Larsen var ikke til stede, derfor ophørte samarbejdet.
Ny træner for 1. holdet blev Poul Erik Clausen i samarbejde med Ole Due Andersen.
Afdelingen har ansat Allan Nielsen fra Odense, der har spillet i OB, Roda, Landsholdet og senest BBB som træner for 1992. Henning Pedersen er ansat som hjælpetræner.
Klubbens fynsseriehold rykker ned og må fra næste sæson spille i serie 1.

1992 Fodbolddamerne får ny træner igen. Johnny B. Hansen fra Odense, der skal træne serier 1 og 2.
Finn Jørgensen blev ny formand efter John Sørensen.
Ynglingene deltog i ynglinge-KLFrækken og fik en forventet midterplacering.
Et indendørs fodboldstævne for ungdomshold ser ud til at blive en succes.

1993 Træningslejr for 1. og 2. holdet til Helle-hallen, der ligger mellem Esbjerg og Grindsted.
Drengespillerne på pinsetur til Gentofte-Vangede Idrætsforening og lilleput A tog en tur til Newark i England under ledelse af Ole Nielsen med en flot 3. plads i kufferten.
Ynglingeholdet rykkede op i 2. division under ledelse af træner Kim Zangenberg og Claus Damgaard.
Drengemester og drenge A vandt deres rækker overbevisende.

1994 Bjarne Jørgensen bliver ny formand for afdelingen efter Finn Jørgensen.
20. november fyldte NG&IF 100 år. Det blev fejret med en stor fest i Nyborghallen samt diskotek for de unge.

1995 I skolernes sommerferie er fodboldafdelingen på banen med Street Fodbold på havnen i Nyborg.
Arrangementet blev en stor succes med 31 børn inddelt i 6 hold.

1999 Træner for seniorerne Kim Zangenberg og Christian Nielsen.
DBU vil højne forståelsen og respekten for fodboldens regler og god opførelse på banen med en ny bred fair play-kampagne.
Ynglingene på tur i pinsen til Amsterdam. Drengene går ubesejret igennem rækken og rykker op i mesterrækken som de vinder suverænt.
2.202 tilskuere kiggede med da OB spillede træningskamp mod Sunderland i parken
For første gang var der arrangeret pokalturnering for Veteraner og Nyborgs veteraner mødte Vejle i parken og vandt med 2-1.

2000 Ole Skovsbøll træner for damesenior. Trænere for seniorerne Kim Zangenberg og Allan Rasmussen
Hollandsturen for junior, ynglinge og damesenior samt deres trænere og ledere.
Lilleput A og drenge A deltog i det årlige Nørhalne-Cup i Nordjylland.
Nyborg Idrætspark var omdannet til en stor forlystelsespark for alle fodboldinteresserede store som små.

2001 Hans Peter Utoft fra Egtved bliver ny seniortræner sammen med Allan Rasmussen.
Kim Zangenberg og Bjarne Bülow-Andersen bliver nye ungdoms- og trænerkonsulenter.
DBU’s fodboldskole til Nyborg i slutningen af juni måned.
Nyborg Idrætspark fyldte 75 år den 11. juni.
Der er mangel på ungdomstrænere og ledere til de mange ungdomshold.

2002 Allan Rasmussen bliver ny træner for 1. og 2. seniorhold efter at afdelingen har afbrudt samarbejdet med Hans Peter Utoft. Assistenttræner bliver Jacob Mathiesen og John Schmidt tager sig igen af øvrige seniorer.
Stor fiasko for førsteholdet, som måtte rykke ned i serie 2. Serie 3. holdet, der vandt deres række kunne ikke rykke op i serie 2, fordi førsteholdet rykkede ned. Aldrig har vores førstehold været så langt nede i rækkerne.
John Schmidt afløser Lars Andersen som ny formand for afdelingen.
Indefodboldstævnet ”Storebælts Cup” sprænger alle rammer med 129 hold tilmeldt og kampe i 3 haller:

2003 2. Lilleput til Nørhalne-Cup og lilleput, drenge og et kombineret junior/ynglingehold til Holland.
DBU’s bronzemedaljer uddelt til 3 tekniske dygtige drengespillere: Stefan, Haris og Frederik.
Drengemester vinder deres række.

2004 Nikolai Skibdal bliver ny træner for førsteholdet og Jacob Lyder ny træner for andenholdet.
Der indledes et samarbejde med Vindinge Boldklub omkring pigefodbold.
Førsteholdet taber i 3. runde af pokalturneringen til Bogense efter omkamp og straffespark 10-11
FBU fylder 100 år den 1. juli.
Som noget nyt i forbindelse med lagkageturneringen for de mindste afholdes der Pizza Cup for de større om søndagen.
Fodboldafdelingens Masterhold spiller ”Jubilæumskamp” i parken mod Hårby som vinder 2-0.
Førsteholdet i serie 2 vinder rækken og vender tilbage til serie 1 efter 2 oprykningskampe mod Od. KFUM.

2005 Nikolai Skibdal er spillende træner for førsteholdet. Kim Svedborg skal træne 2. holdet:
Superveteranerne vinder fynsmesterskabet efter sejr over OB i den sidste kamp.
Nyborg var i Fynsserien til ”sølle” seks minutter af den ordinære spilletid mod Tommerup.
Nyborg og Tommerup skulle ud i 2 oprykningskampe om at komme i Fynsserien. I Tommerup spille holdene 1-1 og i Nyborg vandt Tommerup 3-2.
Lilleput A vandt deres række, men det havde været bedre om de var havnet i mesterrækken.

2006 Nikolai Skibdal og Kim Svedborg skal træne 1. holdet og Jesper Rasmussen og Peter Larsen skal træne 2. holdet.
Fun-Cup i Kibæk nær Herning havde deltagelse af 38 ungdomsspillere og ca. 45 forældre/søskende og
8 trænere fra afdelingen.
Slagsmål mellem nogle fans i oprykningskampen mellem Nyborg og KR70 i serie 3.

2007 Kenneth Buckhave bliver ny træner for førsteholdet med assistenttræner Peter Johanson
Historisk lokalopgør i serie 1 mellem Vindinge og Nyborg i foråret – kampen endte 2-2.
Fodboldpigerne bliver Fynsmestre i mesterrækken for U-17
Så er vi igen i Fynsserien. Førsteholdet var ude i 2 oprykningskampe mod Nr.Broby. Den første kamp på udebane blev tabt med 3-1, men på hjemmebane i den anden kamp vandt holdet med 7-3.
Nyborgs serie 3. hold rykkede op i serie 2 efter 2 kampe mod Dalum. Den første vandt Nyborg med 5-0 på udebane og hjemme spillede holdet 4-4,

2008 DBU ændre strukturen i kvalifikationsrækken i fodbold og erstattes af tre Danmarksserier hver med 14 hold. Nyborgs Fynsseriehold kommer på en alvorlig opgave, da hele turneringen skal afvikles inden sommerferien.
Fodboldafdelingen bliver en del af OB’s koncept ”Øens Hold.”
U12 drenge vinder en international turnering i Gistrup ved Aalborg.
Desværre blev det exit fra Fynsserien til serie 1 for førsteholdet.
Afdelingen skulle finde en ny træner til serie 1 holdet, da Kenneth Buckhave tog til Svendborg for at træne divisionsreserverne. Valget faldt på Kim Zangenberg med Jacob Nielsen som assistenttræner.
Ynglinge A vandt deres række og rykker op i mesterrækken, hvor man i forvejen har et hold repræsenteret.

2009 Ny træner for 2. holdet bliver Martin Svane som afløser Troels Hansen.
Afdelingen var vært for et træningsstævne for U15 drenge. Der blev afviklet 36 fodboldkampe.
Serie 1 holdet er tilbage i Fynsserien, hvor der mangler 3 runder.
I kampen om Fynsmesterskabet mod Næsby i Langeskov som Næsby vandt nedlagede Nyborg protest efter kampen. Næsby indrømmede fejlen og Nyborg blev Fynsmester.
Lagkageturneringen er omdøbt til McDonald’s lagkageturnering.
Kim Zangenberg blev fyret som førsteholdstræner efter 7 nederlag i træk. Thomas Thorhøj fra Kerteminde bliver ny træner.

2010 Fra efteråret vil der være op- og nedrykning efter hver halvsæson for serie 1 til serie 5. Der bliver også ændringer i Fynsserien ”Albaniserien”
Træner for 1. holdet Kenneth Buckhave. For 2. holdet Martin Svane og Jacob Mathiesen.
Det lykkedes ikke at redde os i Albaniserien. Førsteholdet må tilbage til serie 1 fra efteråret.
Tilbage til Albaniserien efter halvsæsonen i efteråret

Luk